×
Otváracia doba na Veľkú noc → Pi: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZATVORENÉ

BOA® FIT SYSTEM - najrýchlejší systém utiahnutia topánok

Poradňa - snowboard

28. októbra 2019 | 0 komentárov

Okrem pohodlného a rýchleho utiahnutia ponúka BOA® FIT SYSTEM ďalšie prednosti – na rozdiel od šnúrok sa nepovolí, sťahuje topánku vždy rovnomerne, odoláva vlhkosti a namŕzaniu.

BOA Lacing System nemá medzi systémami rýchleho uťahovania snowboardových topánok konkurenciu. Topánka sa uťahuje pomocou kovového lanka, ktoré sa navíja na disk, ktorým jazdec otáča. Navíjanie ide zľahka, nie je potrebné vyvíjať veľkú silu. Disk si lanko do istej miery navíja sám, po vyzutí povolené lanko neprekáža, navinie sa. Navíjací disk je umiestnený v hornej časti jazyku topánky. U modelov, kde dve lanká zvlášť sťahujú priehlavkovú a holennú časť topánky, sú disky dva: na jazyku a boku topánky.

 

Napätie, ktorému je lanko vystavené pri jazde na snowboarde, zodpovedá záťažie cca 25 kg, pri dopade po veľkom skoku sa môže zdvojnásobiť. Oceľové lanko použité na BOA udrží v ťahu cez 100 kg!

Fotky z histórie

BOA Lacing System sa používa v rôznych športových odvetviach (golf, turistika, motorizmus, behanie), ale aj v zdravotníctve (sťahovanie dláh nahrádzajúcich sadru). Dôkazom vysokej spoľahlivosti a odolnosti je aplikácia BOA na špeciálnych topánkach chrániacich kopytá dostihových koní.

 

Snowboardové topánky s technológiou BOA® FIT SYSTEM

    Burton Ruler Boa

    Burton Ruler Boa

    306.00 € 360.00 €

      Nitro Cypress Boa Dual

      Nitro Cypress Boa Dual

      227.94 € 379.90 €

      Ďalšie články z kategórie Poradňa - snowboard

      Kalendár akcií

      Detailný kalendár »

      Prihlásiť sa

      Zabudli ste heslo?

      alebo

      Registrácia

      Jazyk